Speciální technologie
Speciální technologie, inovace a vize je volně navazující kurz, který se věnuje netradiční technologiím výroby vína - a to ať už těm nejstarším, či naopak moderním.
| Kategorie: | Kurzy o víně |
|---|
Základní informace
Kurz Speciální technologie vás provede fascinovaným světem vín, která vznikají jiným způsobem než klasická tichá vína. Zaměříte se na fortifikovaná vína, jako portské, sherry, madeira, tokajské, ale i další technologické speciality.
Dozvíte se, jak unikátní postupy - fortifikace, oxidativní zrání, solera, šušení hroznů či ušlechtilá plíseň - ovlivňují aroma, chuť a celkový charakter vína. Nedílnou součástí je odborně vedená degustace, kde jednotlivé technologie ochutnáte.
Kurz je vhodný pro:
- absolventy kurzu Kadet
- ty, kteří chtějí pochopit technologické pozadí světově proslulých stylů
- milovníky sladších , fortifikovaných či speciálních vín
- sommeliery a profesionály, kteří potřebují detailní přehled o těchto kategoriích
- zvídavé účastníky, kteří chtějí proniknout za hranice běžné produkce
Kam dál po kurzu:
Speciální technologie skvěle doplňují odborné vzdělávání. Pokračovat můžete například:
- kurz Sommelier
- jednodenní odborné přednášky dle aktuální nabídky
Cena zahrnuje
- Teoretické vyučování a degustace
- Skripta, psací potřeby
- Coffee break (káva, čaj, nealko)
