Řez révy vinné
Představení a rozšíření obzorů práce s morfologickými a fyziologickými prvky, které lze při využít k prospěchu révy vinné. Předání nových zkušeností o zimním řezu od prvního československého vinohradníka s certifikací Advanced Vine Master Pruner.
Kategorie: | Kurzy o víně |
---|
„Lze vlastně vůbec řezat révu správně?“
Hlavní témata:
- Metoda italských mistrů řezu
- Struktury dřeva
- Čistý tok živin
- Morfologie a fyziologické pochody ovlivňující révu
- Vysychání řezných ran – rizika moderního řezu
- Jak se vyrovnat s následky řezu
- Principy udržitelného řezu
- Udržitelný řez jako součást profylaxe vůči GTD
… a mnoho dalších témat
Po této přednášce se vám, doufáme, otevře nový obzor v nejcitlivější oblasti celého vinohradnictví, ve které máme velké mezery a příležitosti pro vzdělávání.
Přednáší:
Ing. Richard Danko
- Nezávislý révolog
- Advanced Vine Master Pruner of Simonit & Sirch
- asistent Ústavu vinohradnictví a vinařství MENDELU
Termín:
12.12.2024, 9:00 - 13:00
Místo:
učebna VAV - nám. Svobody 13, Valtice
Cena zahrnuje:
- přednášku v rozsahu 4 hodin
- skripta a psací potřeby
- coffee break (káva, čaj, nealko)