Kurz Víno v sudech
Stále důležitějším trendem v našem vinařství je použití dřevěných sudů. Ať už jde o sudy barrikové nebo jiné. Proto se podíváme na způsob, jakým sudy víno ovlivňují, a pro která vína se tento výrobní postup používá.
Kategorie: | Kurzy o víně |
---|
Základní informace
Jednodenní kurz nejen pro odbornou vinařskou veřejnost, ale i pro milovníky vína
Součástí přednášky bude plno praktických rad a informací zaměřených na použití sudů při výrobě vína a ochutnávka 8-10 vzorků vína.
Úvahy před zráním vína v sudech
Mělo by zrát v sudu? Která vína jsou vhodná?
Proč by mělo zrát v sudu?
Co dělá dubový sud s vínem? Jak dubové sudy pomáhají vínu?
Měl by to být francouzský, americký nebo maďarský dub?
Jakou velikost sudu na víno mám zvolit?
Efekt vypálení sudu
Zrání vína v sudech
Sudy jako nádoby ke kvašení
Sudy jako nádoby ke zrání vína
Sudy barrique
Barriková vína x zrálo v sudu
Sudy na výrobu speciálních vín
Choroby a vady vín způsobené zráním v dřevěných sudech
Cena zahrnuje
- Teoretické vyučování a degustace
- Skripta, psací potřeby
- Coffee break (káva, čaj, nealko)