Zelené práce ve vinici = kvalitní hrozen
Jak můžeme zlepšit kvalitu vína každodenní prací ve vinici? Praktické rady, informace a srovnání použitelných metod.
Kategorie: | Kurzy o víně |
---|
Základní informace
Jednodenní kurz pro nadšence i odbornou vinařskou veřejnost.
Součástí přednášky bude plno praktických rad a informací včetně srovnání použitelných metod.
Přednáší
Ing. Richard Danko
Nezávislý révolog
Vine Master Pruner of Simonit & Sirch
Asistent ústavu vinohradnictví a vinařství MENDELU
Nadstavbový management listové stěny:
- volba vedení a kompozice listové stěny
- násadu hroznů lze redukovat skoro v každé fenofázi
- čemu se vyhnout a co nepodcenit při manipulaci s násadou
Položte si s námi otázky:
Jak má vypadat vysoce kvalitní podlom dle italských mistrů řezu?
Jak můžeme odlistěním ovlivnit víno?
Je odlistění zóny hroznů v našich podmínkách zapotřebí?
Redukce násady - půlení, stříhání anebo snad setřásání?
Kdy a proč redukovat sklizeň?
Jak může redukce násady ovlivnit následující řez révy?
Cena zahrnuje
- Teoretické vyučování
- Coffee break (káva, čaj, nealko)